Van sokkellampen en tuinpadverlichting bent u helemaal overtuigd. Maar: die hebt u al in uw tuin. En deze lampen zijn te klein. Ja, te klein. U wilt namelijk een grote lamp - voor uw grootse verlichtingsideeën. En dan is er geen andere lamp beter geschikt dan een indrukwekkende buitenlantaarn. Ook wel lantaarnpaal genoemd. Met zijn hoogte van meer dan 2 meter is hij indrukwekkend en zorgt hij voor mooi, verblindingsvrij licht en een unieke sfeer - en is hij bijvoorbeeld ook heel mooi nostalgisch in lantaarnuitvoering. Dat is dus precies wat u zoekt. Nu is het een kwestie van kiezen. En om uw verlichtingsideeën in de praktijk te brengen. Met uw nieuwe lantaarnpaal.
Een lantaarnpaal wordt aangesloten op 230 volt/50 hertz, net als een normale lamp . Op de normale netspanning dus. Desondanks raden wij u aan de elektrische aansluiting en professionele installatie altijd aan een expert over te laten. Dat bespaart werk en stress!
Er zijn verschillende soorten lantaarnpalen. Sommige zijn eenvoudig te installeren op een verharde/betonnen ondergrond. Andere moeten op hun beurt door middel van fundamenten in de grond geplaatst worden (bijv. commerciële straatverlichting).
Als u een lantaarnpaal in het midden van uw tuin op een onverhard gazon wilt plaatsen, dan hebt u ook een (klein) fundament nodig. Geen zorgen! Informatie over het "installatietype" vindt u ook heel eenvoudig in de meegeleverde montagehandleiding.
In principe moet u er echter altijd voor worden dat lantaarnpalen bestand zijn tegen de windbelasting. Houd rekening met het lokale windklimaat en natuurlijk met de indeling van uw tuin. Het aan de wind blootgestelde oppervlak is ook een belangrijke factor voor sommige lampen en deze mag absoluut niet worden verwaarloosd.
Het (punt)fundament garandeert de stevige positie van de lamp.
Wilt u hier nog meer over weten - omdat de nieuwe lantaarnpaal in uw tuin echt blootgesteld wordt aan veel regen en wind? Neem dan telefonisch contact met ons op of schrijf ons een bericht. Onze experts zullen u helpen - gegarandeerd! De contactgegevens vindt u een stukje verderop in de tekst.
Als u verantwoordelijk bent voor de verlichting van openbare plekken of misschien de trotse eigenaar van een bedrijf en u wilt uw plantsoenen uitrusten met lantaarnpalen, dán is de lichtpunthoogte van de lamp doorslaggevend. De reden hiervoor is dat aan de normatieve bepalingen voldaan moet worden. En dat naast allerlei andere belangrijke punten zoals het vermijden van lichtimmissies, de verbetering van bijvoorbeeld de kwaliteit van het leven, veiligheidsaspecten, het voorkomen van ongevallen, de vermindering van het energieverbruik, aansprakelijkheidskwesties, nachtelijke uitschakeling, enz. Hierbij wordt een gedegen lichtplan dringend aanbevolen.
Als het echter om uw eigen, schattige, kleine - of misschien ook wel grote - tuin gaat, dan speelt de werkelijke hoogte van de lantaarnpaal een ondergeschikte rol. Want waar draait het in de eerste plaats om in uw eigen tuin - ook bij lantaarnpalen? Precies! Om u! Of uw smaak dan. En over het vinden van visueel geschikte lampen die bij u in de smaak vallen en die de smalle tuinpaden en andere gedeeltes op de juiste manier verlichten. Natuurlijk moet de verlichting in uw tuin vrijwel verblindingsvrij geïnstalleerd worden en mag deze niet permanent in de woonkamer van uw buren schijnen - maar in uw tuin is en blijft uw smaak de doorslaggevende factor.
Om te zorgen dat u precies de juiste lantaarnpaal vindt die bij u, uw smaak en uw tuin past, zijn lantaarnpalen ook binnen de particuliere sector in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Lantaarnpalen met een hoogte van 2 meter en meer zijn zeer gewild. In principe is het echter zo dat een lantaarnpaal pas een lantaarnpaal is als deze hoger is dan 1,50 m. Alles hieronder is gewoon geen lantaarnpaal. Een sokkellamp of tuinpadverlichting wellicht, maar geen lantaarnpaal.
U vraagt zich af waar u kunt terugvinden hoe hoog de lantaarnpaal is die u zo indrukwekkend vindt? Dat is gemakkelijk. Kijk maar eens naar de productdetails!
Heel eenvoudig: in de stijl die u bevalt. Misschien geeft u de voorkeur aan een lantaarnpaal met 3 lichtpunten. In een echt chique, nostalgisch design. Dit doet u altijd met weemoed terugdenken aan de straatlantaarns uit vroegere eeuwen - toen het hoogtepunt van de spits uit 1 of maximaal 2 pk bestond. Is dat niet van toepassing op u? U cruiset liever met een modern aantal pk's door de straten? Ook prima! Ook voor liefhebbers van de puristische, futuristische of eenvoudigweg moderne stijl is er natuurlijk voldoende keuze - ook voor wat betreft lantaarnpalen. En ook met 1, 2 of zelfs 3 lichtpunten – net wat u wilt.
Onze tip: des te meer lichtpunten de lantaarnpaal heeft des te meer licht hij - natuurlijk - kan geven. Let op: een dergelijke lantaarnpaal heeft natuurlijk een grotere diameter en heeft daarom in de tuin meer ruimte nodig. U moet hier zeker rekening mee houden bij het uitzoeken van een lantaarnpaal.
Voor of achter het huis. In de tuin of naast de paden in de tuin. Op de oprit of misschien direct naast uw nieuwe tuinhuis. En ga zo maar door. In principe kunt u uw nieuwe lantaarnpalen precies neerzetten waar u deze wilt hebben. Er is een voorwaarde: het perceel is van u. Dan kunt u overal waar u maar wilt een lamp neerzetten. De situatie is echter heel anders op openbare plekken zoals parkeergarages, de straat of andere openbare plaatsen. Daar heeft particuliere verlichting eigenlijk helemaal niets te zoeken.
Ook op uw eigen terrein moet u er echter op letten dat u zich niet ongeliefd maakt bij de buren door te veel licht of verkeerd geplaatst licht - anders behoren gezamenlijke barbecue-avonden al snel tot het verleden. Daarom dient u lichtimmissies te vermijden en moet u niet alleen aandacht besteden aan uw eigen welzijn, maar natuurlijk ook aan dat van de buren!
Nu loopt u in gedachte uw tuinpaden af en u vraagt zich af hoe u dit het beste in uw tuin kunt doen? Maar een passende oplossing - nee, daar komt u niet uit? Onze experts vast wel! Schrijf ons een bericht of pak de telefoon erbij. De contactgegevens vindt u hieronder.
Ja, ook die zijn er natuurlijk. U vraagt zich misschien af wat u eraan hebt als uw lantaarnpaal voorzien is van een bewegingsmelder? Dat spreekt toch voor zich! Een bewegingsmelder...
is eigenlijk alles veel praktischer. Het licht gaat aan als u nadert. Niet eerder, niet later. En het licht wordt automatisch weer uitgeschakeld als er niemand meer aanwezig is.
is eigenlijk alles veel veiliger. Het licht gaat automatisch aan en u ziet stenen, trappen of tuinpaden op tijd!
bespaart kosten en is goed voor het milieu. Alleen licht als u het echt nodig hebt.
maakt het leven voor ongenode gasten wat zwaarder en uw eigen eigendom wat veiliger!
Onze tips op het gebied van bewegingsmelders: qua lichtbronnen is het beter om geen spaarlampen meer te gebruiken. De beste keuze: LED-lampen. Net zoals de gloei- en halogeenlampen van vroeger produceren LED-lampen direct 100% helderheid. Tip nummer twee: als u wilt dat alle lampen in een gedeelte tegelijk aan gaan of als u er zeker van wilt zijn dat de ruimte optimaal is verlicht wordt - dan is het beter om externe bewegingsmelders te gebruiken!
De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.