11% vanaf €109 & 14% vanaf €169 extra korting op bijna alles
U hebt net de kerstboom opgezet. Hij verspreidt al een aangename dennengeur door de kamer. De voorpret om de boom eindelijk op te kunnen tuigen en van de mooiste lampjes te voorzien bereikt zijn hoogtepunt. Dat geldt voor het hele gezin, maar in het bijzonder voor de kids. Maar dan volgt een grote teleurstelling. De lichtketting die vorig jaar nog prima functioneerde, houdt ermee op! Had u nu maar even een eerder een lichtcheck uitgevoerd. Hoe u voorkomt dat u dit drama nog een keer moet doorstaan, leest u in deze tekst.
Uw kerstverlichting doet het niet meer zoals u dat wilt? Dan is het tijd voor nieuwe lampen. Bij de keuze van de juiste reservelampjes dient u de fitting en het wattage in acht nemen. Voor kerstverlichting worden vaak lampen met steekfitting gebruikt. Voor deze lampen is het van groot belang dat de spanning (in volt) en het vermogen (in watt) exact overeenkomen: een lamp van 0,84 W en 7 V mag niet worden vervangen door een lamp van 0,8 W en 7 V.
Tip: als u een conventionele lichtbron door een LED-lamp moet vervangen, dan is het de moeite waard om alle lichtbronnen te vervangen. Onze experts geven u graag advies hierover. Bel ons gewoon even op het onderstaande telefoonnummer.
U las het al: met moderne LED-technologie is het niet meer nodig om de lichtbronnen om de haverklap te vervangen. Daarnaast is er ook nog de vast geïnstalleerde variant – dan is vervanging zelfs helemaal niet mogelijk. Geen zorgen: LEDs hebben zo'n lange levensduur dat u er jaren of zelfs tientallen jaren van kunt genieten. Op moderne lichtkettingen is het volgende van toepassing: steeds vaker zijn de lichtbronnen vast geïnstalleerd. Daardoor zijn ook zeer kleine, bijzonder stijlvolle modellen mogelijk. Voor u betekent dat minder stress en filigranere kerstverlichting..
U hebt thuis nog een lichtketting waarvan de lichtbronnen vervangen moeten worden - en deze heeft nu potverdorie toch écht de geest gegeven? Dan zijn er voor de vervanging van de lampjes twee mogelijkheden:
U draait de kapotte lampjes uit de lichtketting en draait de nieuwe er weer in. Dit is bijvoorbeeld het geval bij lichtkettingen met E10-fitting. Een fluitje van een cent.
U trekt de defecte lampjes er gewoon uit en steekt de nieuwe erin. Als u een lichtketting met lampjes met steekfitting hebt.
Voor beide varianten geldt: vergeet nooit om de stekker uit het stopcontact te trekken alvorens u de lampjes vervangt.
Bij lichtbogen gaat dit niet anders in zijn werk dan bij lichtkettingen: ook hiervoor zijn inmiddels onderhoudsvrije, vast geïnstalleerde LED-lampen beschikbaar. Dan hoeft u nagenoeg nooit een lampje te vervangen. Als het mogelijk is om de lampjes te vervangen en een lampje heeft de geest gegeven, dan moet u het volgende controleren. Is het een lampje dat u eruit kunt draaien (bijv. met E10-fitting) of een lichtbron die u eruit kunt trekken en in kunt steken (steekfitting)? Ook hierbij geldt: trek altijd van tevoren de stekker uit het stopcontact.
Het feit dat moderne LED-technologie nagenoeg onderhoudsvrij is, vindt u overtuigend. Dan bent u waarschijnlijk heel nieuwsgierig welke aspecten nog meer in het voordeel van LED spreken. Heel simpel:
90% energiebesparing in vergelijking met gloeilampen
60% energiebesparing in vergelijking met halogeenlampen
een 50 keer langere levensduur dan gloeilampen
een lange levensduur van maar liefst 50.000 uur
direct 100% helder bij het inschakelen
milieuvriendelijk, LEDs bevatten geen kwik
LEDs maken ruimtebesparende, compacte designs mogelijk
U vertrouwt de zaak nog niet helemaal en u wilt het volgende nog weten: kan ik LED-lichtbronnen in kerstverlichting en lichtbogen ook vervangen? Het zit zo: bij nieuwe lichtkettingen met onderhoudsvrije LED-technologie is het niet meer nodig om LED-lichtbron te vervangen, vanwege de lange levensduur. En maar goed ook. Het vervangen van conventionele lampjes van de deels vast geïnstalleerde kettingen in de lichtboog is immers zo eenvoudig nog niet. Goed dat u zich daar niet meer druk om hoeft te maken.
De Europese wetgeving classificeert LEDs en spaarlampen als gevaarlijk afval resp. elektronisch afval. Deze lampen worden gescheiden ingezameld en kunt u bijvoorbeeld bij het lokale recyclingcentrum inleveren. Gloeilampen, halogeenlampen en laagspanningshalogeenlampen kunt u weggooien met het gewone huishoudelijke afval. De enige uitzonderingen zijn halogeenlampen met ingebouwde ballast.
De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.