Je bent een enthousiaste hobbykok en houdt ervan om urenlang in de keuken te staan? Alleen maar om nieuwe recepten te testen. Of is de keuken voor jou eerder een plek om snel iets op the warmen en boterhammen te smeren? Of ligt de waarheid hier ergens tussenin? Tot welk type je jezelf ook rekent: ook in de keuken kun je niet zonder licht. Beter gezegd: zonder basisverlichting. Anders zie je dat heerlijke 5-gangendiner of de boterhammen niet eens liggen. Om nog maar te zwijgen van de ingrediënten. En welke lamp biedt je het beste licht in de keuken voor voldoende basisverlichting? Juist! De plafondlampen. En dat in de meest uiteenlopende varianten.
Dat hangt eigenlijk helemaal van je smaak af. En misschien ook een beetje van hoe je keuken eruit ziet. Nee, we bedoelen daarmee niet of hij opgeruimd is. We bedoelen welke hoeken er zijn en wat je precies verlicht wilt hebben of wat misschien ook wel verlicht moet worden. Kort gezegd: zowel je smaak als de situatie in de keuken is bepalend voor het type plafondverlichting dat voor jouw keuken in aanmerking komt.
En daarbij heb je ruim de keus. Er zijn keukenplafondlampen in de meest uiteenlopende stijlen en variaties verkrijgbaar. En ook veel gemengde designvormen.
Bijzonder populair in de keuken zijn vooral
plafondlampen met een ronde lampenkap:
de klassieker onder de keukenplafondlampen. Tijdloos modern of ook in een bepaalde stijl zorgen deze lampen voor het beste licht met een gelijkmatige, basisverlichting.
Plafondlamp of plafondspot:
hebben over het algemeen meerdere lichtpunten. Dat maakt ze voornamelijk bijzonder praktisch voor ruimtes met veel hoeken. Je kunt de afzonderlijke lampenkoppen immers precies in de richting draaien waar je het licht nodig hebt. Deze lampen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designs: van tijdloos-modern tot industrieel of Scandinavisch.
Vlakke plafondlampen of panelen:
Deze uitvoeringen zijn eigenlijk pas mogelijk sinds de moderne LED-technologie beschikbaar is. Bijzonder trendy, omdat deze technologie naast de talrijke voordelen ook een aantal verschillende praktische functies mogelijk maakt. Dimmen, kleurverandering of een veranderbare lichtkleur zijn enkele voorbeelden hiervan.
Uiteraard. LED is immers niet meer de toekomst van verlichting. Het is al de realiteit. Natuurlijk ook voor plafondlampen in de keuken. Wil je nog eens horen wat de voordelen van LED zijn? Zeker! Hier komen ze:
90% stroombesparing in vergelijking met gloeilampen, 60% in vergelijking met halogeenlampen
meteen 100% licht, als je de lichtschakelaar indrukt
geen giftige stoffen zoals kwik
een levensduur van tot wel 50.000 uur – onderhoudsvrij, ook nog eens!
compacte lichttechniek – legio mogelijkheden voor designs en lampen
En het allerbeste hiervan: je kunt kiezen. Kiezen? Ja, tussen plafondlampen met vast geïnstalleerde LED-lichttechniek en lampen met standaardfitting en daarmee verwisselbare lichtbronnen. In deze lampen kun je de LED-lampen heel eenvoudig indraaien en op hetzelfde moment van alle voordelen genieten.
Industrieel, Scandinavisch, klassiek of zelfs modern. De keuze is reuze – ook bij de plafondlampen voor de keuken. Wat is je favoriete interieurstijl? Modern wellicht? Prima! Dat is op dit moment ook helemaal trendy – ook bij de plafondlampen voor de keuken. De moderne LED-techniek maakt het hierbij niet alleen supereenvoudig om geld te besparen of om coole functies zoals EasyDim of kleurverandering te gebruiken. Ook moderne, opvallende, stijlvolle designs zonder toeters en bellen of totaal ongewone modellen worden daardoor mogelijk. Kies daarom voor de plafondlampen voor je keuken precies dat moderne design dat bij jou en je keuken past.
Ja. Maar let op: niet allemaal. Hierbij dien je van tevoren een paar dingen over je nieuwe lampen duidelijk te hebben alvorens je van deze praktische functies kunt gaan genieten. Allereerst: bepaal welke plafondlamp je graag wilt hebben. Is het bij die lamp mogelijk om de lichtbronnen te vervangen? Ja? En je wilt er graag een LED-lamp indraaien? Dan dien je te bekijken of de LED-lampen ook daadwerkelijk dimbaar zijn. Bij ons staat dat heel handig in de productdetails vermeld. Als hier een "Ja" staat onder "Dimbaar", dan hebt je eigenlijk alleen nog meer een bijpassende externe dimmer nodig.
Heb je een plafondlamp met vast geïnstalleerde LED-technologie op het oog? Dan hoef je alleen maar even te kijken of er bij "Dimbaar" een "Ja" staat. Staat daar ook daadwerkelijk een "Ja"? Dan ontbreekt ook in dit geval alleen nog maar een bijpassende externe dimmer. Wil je nóg meer gemak? Kijk dan bij de productdetails van de lamp of er niet alleen "Dimbaar – Ja" staat, maar dat in de rij "Dimmer" ook "Inclusief" staat. Even aansluiten en je kunt erop los dimmen.
Onze tip: je wilt het jezelf echt heel gemakkelijk maken? Zonder na te hoeven denken over een bijpassende dimmer? Geen punt, dat kan natuurlijk ook. Kies dan voor de LED-plafondlampen die over EasyDim-functie beschikken, met een afstandsbediening geleverd worden of die – nóg handiger – via de eigen smartphone bediend kunnen worden.
Absoluut! En die zijn momenteel ook helemaal trendy. Maar wat maakte dit soort lamp in de eerste plaats mogelijk? Je mag drie keer raden. Dat is natuurlijk de moderne LED-lichttechniek. De LED-techniek is vast geïnstalleerd in de lamp en pas daardoor werden deze superslanke en vlakke lampdesigns mogelijk.
Maar wat heb ik überhaupt aan een vlakke lamp aan mijn keukenplafond, vraag je je af. Een terechte vraag. Gemakkelijk te beantwoorden ook. De zogenaamde LED-panelen besparen ook aan het keukenplafond enorm veel plaats. Uitsteken in de ruimte en daarmee kostbare ruimte in beslag nemen? Niet met deze lampen. Bijzonder kleine ruimtes met een laag plafond lijken daardoor optisch al een flink stuk groter.
De doorgestreepte prijzen komen overeen met de adviesprijs van de fabrikant.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en excl. verzendkosten.